İTÜ’nün üyeleri arasında yer aldığı İleri Mühendislik Eğitim ve Araştırmaları için Avrupa Okulları Konferansı (CESAER) Birliği Genel Sekreteri David Bohmert tarafından üniversitemize nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) uluslararası işbirliklerini geliştirmeye devam ediyor. Araştırma, eğitim, yenilik için gerekli politika ve kaynakların geliştirilmesi hususunda Avrupalı politika yapıcılarına ve fon sahiplerine rehberlik yapmak amacıyla 1990 yılında Belçika’da kurulan CESAER Birliği (Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research), Avrupa kıtasından toplam 58 üniversiteyi bünyesinde barındırıyor.

Uluslararası paydaşlarla her zaman yakın iletişim halinde olan üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, CESAER Birliği’nin Genel Sekreteri David Bohmert’e ziyaretlerinde refakat etti. Rektörlüğümüzde yapılan İstanbul Teknik Üniversitesi sunumunun ardından İTÜ Havacılık ve Uzay ile Ulusal Membran Teknolojileri Uyg-Ar Merkezleri ziyaret edildi. Programına İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nde incelemelerde bulunarak devam eden heyet ile daha sonra İTÜ ARI Teknokent’te projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Türk misafirperverliği için teşekkürlerini sunan Bohmert, bir sonraki seferde üniversitemizi ağırlamak istediklerini ifade etti.