1-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Zhejiang Üniversitesi 2022 SDG Küresel Yaz Okulu başvurularının Nisan ayında başlayacağını duyurmak isteriz. Pandemi koşulları gereği SDG 2020 çevrimiçi gerçekleştirilecektir.

Zhejiang Üniversitesi, akademik öğrenim ve kültürel deneyim fırsatları için dünyanın dört bir yanından öğrencileri Küresel Yaz Okulu'na davet ediyor. Bu iki haftalık program, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konulu kredili dersler almalarına ve hem ZJU hem de partner üniversitelerinin dünyaca tanınan profesörlerinin rehberliğinde ZJU öğrencileriyle birlikte çalışmalarına olanak tanır.

Öğrenciler, ilgi alanlarına göre Karbon Nötrlüğü, Kapsayıcı Kalkınma ve Akıllı Şehir olmak üzere 3 akademik modül arasından seçim yapabilecekler. Her modül, disiplinler arası eğitim, düşündürücü vaka çalışmaları, grup çalışması ve uygulamalı deneyim yoluyla sürdürülebilir bir gelecek için en kritik konuların derinlemesine anlaşılmasını sağlayacaktır. Model Birleşmiş Milletler, Çin kültür etkinlikleri, ZJU ve Hangzhou çevresinde sanal turlar vb. gibi çeşitli müfredat dışı etkinlikler aracılığıyla kültürel değişim fırsatları da sağlanacaktır.

Partner üniversite olarak İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri öğrenim ücreti ve kayıt ücreti muafiyeti alacaklardır. Fakülte mentor listesi, müfredat ve daha fazla ayrıntı Mart ayında Global Summer School'un web sitesinde resmi olarak yayınlanacaktır.