ScapeRoom 2022: A vigorous escape from linear economy via international collaboration

İlki 2021 yılında European Researchers’ Night kapsamında düzenlenen ScapeRoom 2022 etkinliği, CIRCULAR IN PLAY başlıklı, EELISA Joint Inter-institutional Activities in Communities fonu tarafından desteklenen aktivite serisinin ikincisidir. Bu yıl, ScapeRoom, 2022 Madrid Science and Innovaiton Week kapsamında yer almaktadır. Circular EELISA Community tarafından organize edilen etkinlikte, lisans ve yüksek lisans öğrencileri “gymkhana” biçiminde tasarlanan oyunlara katılarak, döngüsel ekonomi konusuna yönelik merak ve ilgi uyandıran bu oyunlarla, döngüsel ekonomi odaklı sosyal becerilerini geliştireceklerdir. Düzenlenecek iki oyunda öğrenciler, gruplar halinde, araştırmacıların da yardımıyla söz konusu başlıklarda araştırma sorularına yanıt arayacak, böylece bilim ve teknolojinin toplumsal sorunların çözümünde ne şekillerde kullanıldığına yönelik bilgi ve farkındalık kazanacaklardır. ScapeRoom 2022 etkinliği eş zamanlı olarak Madrid, İstanbul, Bükreş ve Pisa’da çevrimiçi ve İngilizce olarak düzenlenecektir. Etkinliği düzenleyen kurumlar, EELISA Avrupa Üniversitesi üyelerinden Universidad Politécnica de Madrid (UPM), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) ve Scuola Superiore Sant’Anna Pisa (SSSA)’dır. Katılımcılar, EELISA Discovery badge almaya hak kazanacaktır.

Çevrimiçi Etkinlik: 3VIA 2022: A trivia night on the circular economy

Değerli İTÜ’lüler, İlki geçen yıl Madrid Science and Innovation Week kapsamında düzenlenen 3VIA etkinliği, bu yıl “3VIA 2022: A trivia night on the circular economy” adı ile European Researchers’ Night 2022 kapsamında, İTÜ koordinasyonunda ve Circular EELISA topluluğunun bir etkinliği olarak düzenlenmektedir. EELISA Joint Inter-institutional Activities in Communities fonu tarafından desteklenmeye hak kazanan CIRCULAR IN PLAY başlıklı oyun temelli etkinlik üçlemesinin birincisi olan ve İTÜ’nün yanısıra EELISA üye üniversitelerinden Universidad Politécnica de Madrid (UPM), Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) ve Scuola Superiore Sant’Anna Pisa (SSSA) işbirliği dahilinde gerçekleştirilen 3VIA 2022, Avrupa çapında gençlerin döngüsel ekonomi konusunda ortak öğrenme ve araştırma ortamını geliştirmeyi amaçlayan eğlenceli bir çevrimiçi çalıştaydır. 3VIA 2022, EELISA Avrupa Üniversitesi üyeleri ile Avrupa’daki diğer üniversitelerin birinci ve ikinci sınıf lisans öğrencilerine açıktır. Döngüsel ekonomi konusuna merak duyan ilgili tüm öğrencilerimiz European Researchers’ Night etkinliği kapsamında 30 Eylül 2022 Cuma günü 18.00-20.00 (yerel saat) arasındaki kısa sunumlar, quizler ve tartışma bölümlerinden oluşan etkinliğe davetlidir. Etkinlik posterini ekte bulabilir, 27 Eylül akşamı sona erecek kayıt bağlantısına buradan erişebilirsiniz. Detaylı bilgi için ise EELISA etkinlik sayfasını ziyaret edebilir veya Dr. İmge Akçakaya Waite (imgeawaite@itu.edu.tr) ile iletişim kurabilirsiniz.